keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

J4: Mihin vettä tarvitaan?

Hei

Mihin tarvitsemme vettä? Eilen saarna ryhmä mietti kysymystä ja tänään kertoivat mietteensä jumalanpalveluksen saarnassa. Vesi antaa voimaa kasvaa. Vesi myös kannattelee puhdistaa. 

Tänään leirijumalanpalveluksen aiheena oli kaste. Kasteessa lapsi liitetään Jumalan valtakunnan osalliseksi. Hänet siunataan ristin merkillä rintaan ja otsaan sekä hänen päänsä kastetaan kastevedellä.  

Rippikoululaiset valmistelevat leirijumiksen aina edellisenä päivänä yhdessä isostensa kanssa. Jokainen saarna ja rukous on tekijänsä näköinen, siten erilainen joka kerta. Saarnan aiheena on yleensä edellisen päivän raamiksen aihe. Tänään koristelimme kappelin valkoisin alttarivaattein ja alttarilla oli kaste kynttilä. 
Synnintunnustus toteutettiin tänään siten, että jokainen kävi pesemässä kätensä alttarilla. Vesi puhdistaa, synnit ikään kuin pestään pois. Virret olivat kaste- ja lastenvirsiä. Loppuvirtenä lauloimme Ystävä sä lapsien. 
~Lähtekää rauhassa ja palvelkaa Herraa iloiten~Helmihetki pidettiin tänään ulkona järven rannalla. Aiheena olivat salaisuuksien helmet. 


Heitimme leiriläisille eilen haasteen, jonka he ottivat vastaan. Pelasimmetänään päiväleikin aikaan veneen upotusta, jossa ideana on lappaa toisen joukkueen veneeseen niin paljon vettä, että vene uppoaa. Isoset voittivat! 
Mediaiso Elisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti